Україна, м. Київ

вул.I.Франко 25/40, оф. 2

+38(044) 592-05-75

+38(050) 405-03-47





IELTS (від англ International English Language Testing System) - міжнародна система тестування англійської мови.

Існують дві версії тесту IELTS: Академічний і генеральний навчання:

• Перша, Academic, призначена для тих, хто хоче вступати до університетів та інших вузів, а також для фахівців, таких як лікарі або середній медичний персонал, які хочуть вчитися або проходити практику в англомовній країні.
• Друга, General Training, призначена для тих, хто планує отримати позаакадемічне навчання або набути досвіду роботи в тій чи іншій сфері, або іммігрувати.

IELTS визнається більшістю австралійських, британських, канадських, ірландських, новозеландських і південноафриканських вузів, понад 2000 академічних інститутів у США і низкою професійних організацій. Цей тест також є необхідною умовою для імміграції в Австралію та Канаду. Він критикувався в Канаді, тому що англійські акценти, які вживаються в секції Listening, дуже далекі від тих, що використовуються в типовому канадському мовному середовищі.

Структура тесту IELTS

Всі кандидати повинні виконати чотири модулі - аудіювання, читання, письмо і мова - щоб отримати кінцевий бал, який записується в IELTS Test Report Form (TRF). Всі кандидати виконують однакові модулі: аудіювання (Listening) та інтерв'ю (кажучи), в той час як модулі читання (Reading) і лист (Writing) відрізняються в залежності від версії тесту - Academic або General.
Тривалість тесту - 2 години 45 хвилин.

Реєстрація на іспит IELTS / Дати іспиту IELTS

Всю потрібну інформацію ви можете отримати на офіційному сайті тесту:
http://www.ielts.org/

Результати IELTS

Результат тесту IELTS або Форма звіту діє протягом двох років.

Шкала оцінювання

IELTS оцінюється за дев'ятибальною шкалою, де кожен бал відповідає певному рівню знання англійської:

9 Висококваліфікований користувач
Повністю володіє мовою: використовує її доречно, точно і вільно з повним розумінням. Такий результат отримати дуже важко.

8 Дуже хороший користувач
Практично повністю володіє мовою, вкрай рідко допускає випадкових неточностей і недоречностей. Добре доводить власні думки і розуміє інших.

7 Хороший користувач
Добре володіє мовою, хоча допускається випадкових неточностей, нестиковок і непорозумінь в деяких ситуаціях. Взагалі добре вміє користуватися мовою і непогано розуміє інших.

6 Обізнаний користувач
Має загально ефективне володіння мовою, незважаючи на певні неточності, невідповідності, непорозуміння. Належним чином може використовувати і розуміти мову, зокрема, в звичайних повсякденних ситуаціях.

5 Середній користувач
Не цілком володіє мовою, у загальних рисах розбирається в багатьох ситуаціях, хоча, швидше за все, робить багато помилок. Кандидат розбирається в ряді тих речей, які представляють для нього професійний або загальний інтерес.

4 Обмежений користувач
Базове знання обмежене звичними ситуаціями. Має часті проблеми у вживанні мови.

3 Дуже обмежений користувач
Виражає й розуміє тільки загальні речі в обмеженій кількості звичних ситуацій. Дуже часто розгублюється при вживанні мови.

2 Незв'язний користувач
Нормальне спілкування не представляється можливим. Великі проблеми в розумінні писемного та усного мовлення.

1 Не користувач
По суті не володіє мовою, за винятком невеликого числа окремих слів.

0 Не здав тест
Не може бути оцінений.

Що потрібно для підготовки та складання курсу?

 Перед тим як почати наполегливу підготовку до здачі міжнародного мовного іспиту IELTS, Вам потрібно надати викладачеві інформацію про:

1. Мета складання IELTS (імміграція, стажування, навчання)
2. Орієнтовний бал, на який Вам потрібно здати екзамен (цільова група)
3. Орієнтовний термін, за який потрібно підготуватися до іспиту
4. Приблизна дата складання іспиту

Ці чотири аспекти дуже важливі для викладача, оскільки він не тільки вчить Вас, але і є Вашим порадником і в найдрібніших деталях допоможе Вам успішно скласти іспит. Йому потрібно знати, який саме бал вимагає Ваш роботодавець, навчальний заклад чи імміграційна служба для того щоб, враховуючи термін підготовки та тривалість курсів (зазвичай 3 місяці для студентів з рівнем Upper Intermediate), запропонувати Вам самий вигідний та ефективний графік навчання.

Зазвичай курс складається з 26-28 занять. Першим заняттям буде тест на визначення рівня англійської мови, після проходження якого викладач разом з Вами проаналізує Ваші помилки і визначить рівень Вашого знання англійської мови відповідно до міжнародного стандарту - Елементарний (початковий), Intermediate (середній), Upper Intermediate (вище середнього), Advanced (високий). На першому занятті викладач запропонує стратегію вивчення англійської мови, яка, на його думку, буде найбільш ефективною для Вас - це може бути комбінація вивчення певного граматичного матеріалу з тренуванням секцій IELTS, чисто тренування секцій IELTS або, у разі недостатнього володіння англійською мовою, викладач може порадити Вам відвідати кілька уроків загального курсу англійської мови згідно з Вашим рівнем англійської мови, а потім вже порекомендує починати курс підготовки до IELTS.

Курс IELTS починається як з пробного тестування, так і з ознайомлення із самим іспитом, для чого Вам буде надана копія інформаційного буклету IELTS. З його допомогою Ви дізнаєтеся все необхідне про іспит. Викладач буде радий відповісти на всі Ваші питання проведення іспиту та його структури. Після цього він ознайомить Вас з навчальною літературою, яку буде використовувати в процесі навчання. Освітньо-екзаменаційний центр має вільний доступ до оригінальної літератури, такий як Cambridge Press, Longman, Macmillan, тому Ви будете забезпечені всіма необхідними матеріалами під час курсу підготовки.
Після визначення Вашого рівня і ознайомлення зі структурою та процедурою проведення IELTS Ви розпочнете навчання. Успіх при здачі будь-якого іспиту залежить як від професіоналізму викладача, яку ми гарантуємо, так і від Вашої старанності і наполегливості. Будьте готові до того, що під час навчання викладач буде надавати Вам багато матеріалів для самостійної підготовки та обробки. Також рекомендуємо відвідувати заняття регулярно, оскільки регулярність в освоєнні іноземної мови є ключовим моментом. Дружня атмосфера, старанність і регулярність зроблять свій внесок у Ваш успіх на іспиті, а викладач буде Вашим помічником з моменту першої зустрічі і до моменту оголошення результатів Вашого іспиту.