Україна, м. Київ

вул.I.Франко 25/40, оф. 2

+38(044) 592-05-75

+38(050) 405-03-47





TOEFL iBT (англ. Test of English as a Foreign Language) - це міжнародний екзамен з англійської мови, який здають ті, для кого англійська мова є іноземною.
Представлення результатів такого тесту є обов'язковим при вступі до більш ніж 2400 коледжів і університетів США, Канади та інших країн. Результати саме цього тесту необхідні при вступі в усі університети США для студентів або аспірантів, які раніше навчалися іншою мовою. Також здавати TOEFL необхідно для участі у багатьох міжнародних програмах стажування в установах, в яких навчання відбувається англійською мовою. Деякі наукові та сертифікаційні програми вимагають від претендентів здачі TOEFL.

Іспит TOEFL складається з 4-х частин:

• READING: 3-5 текстів, по 12-14 питань. Тривалість - 60-100 хвилин
• LISTENING: 6-9 секцій, по 5-6 питань. Тривалість - 60-90 хвилин;

Перерва - 10 хвилин

• SPEAKING: 6 питань. Тривалість - 20 хвилин;
• WRITING:  2 завдання. Тривалість - 50 хвилин (20 і 30);

Реєстрація на іспит TOEFL / Дати іспиту TOEFL

Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті тесту:

http://www.ets.org/toefl

Результати TOEFL

Сертифікат TOEFL дійсний протягом двох років. У деяких вузах потрібно, щоб тест був зданий не більше 18 місяців тому.
Перевірка результатів TOEFL займає два тижні, доставка сертифікату TOEFL в Україні може займати більше місяця.
Максимальна кількість балів - 120, розподіляється між 4ма секціями:

• READING - 30
• LISTENING - 30
• SPEAKING - 30
• WRITING - 30

Що потрібно для підготовки та складання курсу?

Незважаючи на те, наскільки добре Ви володієте англійською мовою, до TOEFL IBT необхідна спеціальна підготовка. Навіть звичайне ознайомлення зі структурою тестів і процедурою складання іспиту дасть Вам значну перевагу в часі, який можна використовувати раціонально для відповіді на складні питання. Перед тим, як почати курс навчання, Вам потрібно надати викладачеві наступну інформацію:

1. Мета здачі TOEFL IBT (навчання, стажування, працевлаштування)
2. Орієнтовний бал, на який Вам потрібно здати екзамен (цільова оцінка)
3. Орієнтовний термін, за який потрібно підготуватися до іспиту
4. Приблизна дата складання іспиту

Ці чотири аспекти дуже важливі для викладача, оскільки він не тільки вчить Вас, а також є Вашим порадником і в найдрібніших деталях допоможе Вам в успішній здачі іспиту. Головне, що слід враховувати, що TOEFL IBT насправді є досить складним іспитом, тому розраховувати на високий бал слід, принаймні, досягнувши рівня Upper Intermediate. Навіть знаючи всі тонкощі іспиту, без відмінного знання мови Вам не обійтися.

Тривалість підготовки залежатиме від Ваших індивідуальних здібностей (для студентів з рівнем Upper Intermediate це зазвичай 3 місяці). Курс складається з 26 занять. Першим заняттям буде тест на визначення рівня англійської мови, після проходження якого викладач разом з Вами проаналізує Ваші помилки і визначить рівень Вашого знання англійської мови відповідно до міжнародного стандарту - Елементарний (початковий), Intermediate (середній), Upper Intermediate (вище середнього), Advanced (високий). На першому занятті викладач запропонує стратегію вивчення англійської мови, яка, на його думку, буде найбільш ефективною для Вас - це може бути комбінація вивчення певного граматичного матеріалу з тренуванням секцій TOEFL IBT, чисто тренування секцій TOEFL IBT, або, у разі недостатнього володіння англійською мовою , викладач може порадити Вам відвідати кілька уроків загального курсу англійської мови згідно з Вашим рівнем англійської, а потім вже порекомендує починати курс підготовки до TOEFL IBT.

Викладач буде радий відповісти на всі Ваші питання проведення іспиту та його структури. Після цього він ознайомить Вас з навчальною літературою, яку буде використовувати в процесі навчання. Освітньо-екзаменаційний центр має вільний доступ до оригінальної літератури, такий як Cambridge Press, Longman, Macmillan, тому Ви будете забезпечені всіма необхідними матеріалами під час курсу підготовки.

Після визначення Вашого рівня і ознайомлення зі структурою та процедурою проведення TOEFL IBT Ви розпочнете навчання. Успіх при здачі будь-якого іспиту залежить як від професіоналізму викладача, яку ми гарантуємо, так і від Вашої старанності і наполегливості. Дуже важливо усвідомити, що ні одна передова навчальна програма або підготовчі курси не позбавлять Вас від самостійних занять. Для досягнення успіху Вам слід займатися самостійно від 1,5 до 3 годин на день. Тільки тоді можливе збільшення потенційного результату на 20-30 балів. Також рекомендуємо відвідувати заняття регулярно, оскільки регулярність в освоєнні іноземної мови є ключовим моментом. Дружня атмосфера, старанність і регулярність зроблять свій внесок у Ваш успіх на іспиті, а викладач буде Вашим помічником з моменту першої зустрічі і до моменту оголошення результатів Вашого іспиту.